...

Оптимальний пошук працівників

Tweet
пошук працівників

пошук працівників

Пошук потрібного персоналу - це непроста задача, яка періодично виникає в кожній компанії. В даній статті ми представили певні рекомендації по пошуку працівників, які допоможуть роботодавцям.

Почати оптимальний пошук працівників

 

Пошук потрібного персоналу - це непроста задача, яка періодично виникає в кожній компанії. В даній статті ми представили певні рекомендації по пошуку працівників, які допоможуть роботодавцям та молодим менеджерам по підбору персоналу ефективно проводити співбесіди та швидко знаходити найкращих професіоналів.

 

Визначте, хто саме Вам потрібен

Чітко окресліть для себе, які саме риси повинна мати людина, яка буде ідеально підходити на вакантну посаду в Вашій компанії. Для цього створіть список всіх обов'язків та вимог, які ставить перед працівником вакантна посада. Пошук працівників напряму залежить від правильності та реалістичності поставленої задачі. 

 

Розглядаючи кандидатуру тої чи іншої людини, потрібно звертати увагу не лише на її особистісні якості, але й співставляти її професійні дані з вимогами вакансії. Таким чином, для того, щоб знайти потрібного Вам спеціаліста за мінімальні строки, необхідно, перш за все, правильно підійти до написання оголошення про вакансію. Зокрема, основний акцент зробіть на представленні в тексті оголошення всіх вимог до кандидата. Це допоможе Вам вже на першому етапі пошуку співробітників відсіяти людей, які не підходять на дану роботу. 

 

Підготуйтесь до проведення співбесід

Наступним кроком в процесі пошуку працівників являються безпосередньо співбесіди. Після того, як Ви переглянете всі резюме пошукачів, що зголосились на висунуту Вами вакантну посаду, запросіть найкращих кандидатів на співбесіду. Радимо Вам попередньо підготувати декілька запитань, які допоможуть Вам скласти найбільш правдиві професійні портрети кандидатів. 

 

Створіть відповідну атмосферу для проведення співбесіди

Подбайте про те, щоб Ваші бесіди з кандидатами проходили в тихому, відокремленому місці. Назначайте зустрічі по працевлаштуванню тільки на той час, коли Ви будете повністю вільними від будь-якої роботи і знатимете, що під час проведення інтерв'ю Вас ніхто і ніщо не зможе потурбувати чи відволікти. Адже для того, щоб зробити правильний висновок про кандидата, Ви повинні бути максимально зосередженими в процесі розмови з ним.

 

Під час співбесіди поводьте себе дружелюбно і легко. Як тільки кандидат увійде в Ваш кабінет, ввічливо привітайтесь з ним, запропонуйте чай. Поступаючи таким чином, Ви допоможете Вашому співрозмовнику зняти внутрішню напругу та переживання і налаштуєте його на відкриту та чесну розмову. 

 

Керуйте процесом під час співбесіди

Для того, щоб пошук працівників в загальному та інтерв'ю зокрема дали хороші результати, Ви повинні слідкувати за його ходом, направляючи його в правильне русло і не дозволяючи собі та кандидату відволікатись від головної цілі вашої розмови. А робити це потрібно з допомогою активного слухання та задавання співрозмовнику грамотних питань, які допоможуть Вам зібрати всю інформацію, на основі якої Ви будете приймати доленосне для своєї компанії рішення. 

 

Слухайте та занотовуйте

Під час проведення співбесіди пам'ятайте, що Вашою головною ціллю є зібрання максимально повної та достовірної інформації про професіоналізм кандидата. Для того, щоб досягти цієї цілі, Ви повинні створити всі умови, щоб розговорити свого співрозмовника. А коли кандидат говоритиме, Вашим обов'язком буде дуже уважно слухати його та записувати найважливіші деталі. Створені Вами записи Ви зможете використати в процесі подальшого аналізу кандидатів.


Правильно завершіть співбесіду

В кінці інтерв'ю обов'язково надайте своєму співрозмовнику всю необхідну інформацію стосовно Вашої компанії та вакантної посади. Відмітимо, що розповідати про особливості вакансії, діяльності компанії та культуру взаємовідносин між її працівниками потрібно саме наприкінці розмови з пошукачем роботи. Адже якщо кандидат наперед знатиме всі секрети, то це дасть йому можливість підготуватись та підлаштувати свої відповіді під Ваші вимоги.

 

Оцініть кандидата

Після кожної проведеної співбесіди проводьте оцінку кандидата. Віднесіться до цього завдання максимально серйозно і зосереджено. Зберіться з думками, згадайте всі важливі моменти інтерв'ю, на основі яких постарайтесь зробити адекватний висновок.

 

Під час оцінювання кандидата відкиньте всі особисті стереотипи та упередження, у своїх судженнях намагайтесь бути максимально об'єктивними, тоді пошук працівників принесе вам найкращі результати. Перш за все оцінюйте ступінь відповідності кандидата вимогам вакантної посади, а не своє відношення до його особистості.  

Почати пошук працівників.

 

Тематичні статті:

Пошук вакансій в Інтернеті

Удаленный поиск сотрудников.

Рекрутинг и социальные сети.

Как и где найти выполнить поиск сотрудников.



 

Комментарии (3)

Добавить комментарий
  • Альбіна12.08.13
  • А в нас проблеми виникають під час проведення співбесід. Він обов'язково хоче бути присутній під час першого інтервью. Я завжди попередньо з керівником узгоджую питання часу, проте на призначенні співбесіди він не з'являеться в половині випадків по різноманітним причинам, починаючи від віп-клієнтів, закінчуючи хворою дитиною. Виникає питаття на що я витрачаю свій час та зусилля, и чому це ніхто не цінує?
  • Ольга23.07.13
  • Полностью с вами согласна, Оксана. У нас в компании как правило именно такая проблема и возникает, а виноваты как всегда рекрутеры, ну не себя же винить!
  • Оксана19.07.13
  • Як правило на етапі визначення, хто саме потрібен і виникають проблеми. Дуже рідко, коли керівник чітко уявляє собі які вимоги треба висувати до кандидатів, а якщо і уявляє то не може, або не вважає за потрібне дати таку інформацію рекрутеру. Саме ця проблема робить пошук працівників довгим та часто малоефективним процесом на більшості підприємств