...

Пошук вакансій в Інтернеті

Tweet
пошук вакансій

пошук вакансій

В цій статті Ви зможете прочитати інформацію про пошук вакансій у всесвітній комп'ютерній мережі. А зокрема, Ви дізнаєтесь, які саме існують джерела вакансій та як потрібно ними користуватись.

На сьогоднішній день Інтернет — це найбільша та найпопулярніша платформа для розміщення оголошень про вакантні посади роботодавцями.

 

Спеціалізовані сайти по працевлаштуванню

 

Таких веб-ресурсів в Інтернеті існує чимала кількість. Хочемо відмітити, що пошукачам зовсім не обов'язково шукати роботу на всіх існуючих сайтах, оскільки дуже багато вакансій повторюється на різних порталах. Радимо займатись пошуком вакансій та розміщати своє резюме лише на декількох найпопулярніших ресурсах таких, як WorkNew.Info (такий підхід найбільш ефективний). 

 

Веб-сторінки друкованих видавництв

 

Сьогодні дуже багато газет та журналів, в яких публікуються вакансії, мають власні електронні версії у вигляді сайтів. Якщо Ви шукаєте роботу, то можете збільшити свої шанси, звернувшись до цих джерел. Однак, відмітимо, що далеко не всі хороші друковані видання публікуються в Інтернеті, тому радимо також придбати декілька популярних та журналів, що спеціалізуються на тематиці працевлаштування. Якщо Ви живете в невеликому місті, шукаєте роботу без кваліфікації, або Ви спеціаліст початкової ланки, такий пошук вакансій може дати свій результат. 

 

Тематичні форуми по роботі

 

Всесвітня мережа кишить різноманітними форумами, на яких люди спілкуються на всі можливі теми. Однією з найпопулярніших тем онлайн-спілкування є працевлаштування. Радимо Вам відвідати декілька форумів з найбільшою кількістю учасників, на яких роботодавці розміщають оголошення про вільні посади у їхніх компаніях, а пошукачі рекомендують себе в якості працівників. Головна перевага тематичних форумів по працевлаштуванню полягає в том, що вона дають можливість пошукачам напряму поспілкуватись з самими роботодавцями. 

 

Веб-сторінки державних органів зайнятості

 

Державні органи зайнятості мають власні офіційні сайти, на яких публікуються вакансії. Приділіть деякий час на моніторинг таких ресурсів, адже цілком можливо, що саме на одному з них Ви знайдете роботу своєї мрії.

 

Сайти компаній

 

Пошук вакансій в Інтернеті можна здійснювати також використовуючи сайти компаній-роботодавців. Кожна поважаюча себе компанія має власний сайт. Тамі публікується інформація про діяльність організації, останні новини та досягнення у її житті, представлені контактні дані керівництва та топ-персоналу, а також вакантні посади в компанії. 

 

Соціальні мережі

 

Для досягнення власної цілі Ви можете використати не лише такі відомі мережі, як Вконтакті та Однокласники, але й спеціалізовані Інтернет-співтовариства (наприклад, Мій Круг). Соціальні мережі дають можливість повідомити великій кількості людей про те, що на даний момент Ви шукаєте роботу (для цього потрібно виставити статус з текстом “Шукаю роботу в такій-то сфері ”), а також “засвітитись” перед великою аудиторією роботодавців (це можна зробити, якщо заявити про себе в різних тематичних інтернет-спільнотах по пошуку роботи).

 

Ось ми і розглянули основні джерела пошуку вакансій в Інтернеті. Переглядаючи оголошення про роботу будьте уважними. Зокрема, перевіряйте дату публікації кожної вакансії, адже вона може бути вже неактивною. А також хочемо відмітити те, що у разі якщо Ви відгукнетесь на певну вакансію, але Вам не прийде жодної відповіді, то будьте наполегливі і надішліть своє резюме повторно. Адже часто буває так, що по технічних причинах резюме просто не доходить до роботодавця. Бажаємо Вам успіху у Ваших кар'єрних пошуках!

 

 

Тематичні статті:

Як правильно організувати пошук роботи

Комментарии (6)

Добавить комментарий
  • Вика27.11.15
  • Сегодня работу реально найти только в интернете и по знакомым, остальное вообще дурная трата времени, причем это касается всех вакансий
  • Олеся23.08.13
  • Погоджуюсь з Лілею. Тимбільше, в соціальних мережах більше всіляких підставних вакансій. А на спеціалізованих сайтах проводиться хоча б якась модерація.
  • Лиля13.08.13
  • Я считаю что быстро и эфективно можно найти работу только на тематических порталах по работе, а все остальное -- это только пустая трата времени. Удается найти работу через соцсети и форуми одному из тысячи - это типа игры в рулетку.
  • Андрей12.08.13
  • Люди отзовитесь, кому-то удавалось найти работу на тематических форумах, или это все ерунда, только время потратиш?
  • Антон01.08.13
  • Пробував шукати роботу на сайті біржі праці - ніякого результату, дарма час витратив. Вони там там тримають вакансії піврічної давності, які вже давним-давно зайняті, а видають їх за вільні. Все це робиться просто для звітності.
  • Алла01.08.13
  • Здавалось, що нічого нового мені ця стаття не розповість. Але от шукати вакансії на сайтах компаній - хороша ідея, мені щось таке і в голову не приходило. Дякую за пораду!