...

Пошук працівників. Основні помилки

Tweet
помилки рекрутерів

помилки рекрутерів

В даній статі Ви зможете ознайомитись зі списком найбільших помилок, що заважають менеджерам персоналу досягати високих результатів в процесі пошуку фахівців.

 

Ця стаття стане в пригоді спеціалістам, які працюють у сфері підбору персоналу. Сьогодні ми дамо рекрутерам декілька порад щодо того, як можна підвищити ефективність власної роботи. А зокрема, ми приготували для Вас список найбільших помилок, що заважають менеджерам персоналу досягати високих результатів в процесі пошуку фахівців.

 

Помилка №1. “Застрягання” на конкретній вакансії

 

Робота рекрутера буде набагато ефективнішою, якщо він в один період часу буде здійснювати пошук кандидатів не лише на одну вакантну посаду, а відразу на декілька позицій (орієнтуючись на власний професійний досвід і можливості). Адже можливість переходів з одного проекту на інший сприяє відкриттю нових способів пошуку кандидатів та удосконаленню професійних навичок менеджера по персоналу.

 

Помилка №2. “Зациклення” на єдиному джерелі пошуку персоналу

 

Дуже часто буває так, що спеціалісти по підбору персоналу захоплюються лише одним інструментом пошуку професіоналів (наприклад, моніторинг Інтернету, сайтів по працевлаштуванню, соціальних мереж). Такий підхід є помилковим, оскільки він значно зменшує поле пошуку потенційних кандидатів на ту чи іншу посаду. Щоб уникнути цієї помилки, радимо рекрутерам встановлювати часові рамки для виконання пошукових завдань та постійно змінювати локації своїх пошуків.

 

Помилка №3. Несерйозне ставлення до вимог замовника

 

Інколи рекрутери не збирають достатньо точної інформації у замовника щодо його потреб. За таких умов вони вдаються до пошуків, не маючи при цьому достатньо повного уявлення про те, який саме кандидат потрібен роботодавцю. В результаті такого підходу менеджер по підбору кадрів ризикує витратити свій час і сили на пошук людини, яка не підійде замовнику.

 

Аби уникнути такої проблеми, рекомендуємо рекрутерам ще на початковому етапі звертання замовників до їхніх послуг уточняти всі вимоги роботодавців до кандидатів. Обов'язково просіть замовника детально описати портрет працівника, який буде ідеально підходити на висунуту ним вакантну посаду. Уточніть, які вимоги щодо кандидата є критично важливими для замовника, а які в разі необхідності можна буде упустити.

 

Помилка №4. Опосередковане спілкування з кандидатами

 

Деякі менеджери по персоналу ігнорують важливість проведення прямих співбесід з кандидатами, та спілкуються з ними лише по телефону, електронній пошті чи Skype. Не повторюйте такої помилки, пам'ятаючи, що лише живе спілкування з кандидатом допоможе Вам зібрати максимально точну і правдиву інформацію про нього.

 

Помилка №5. Здійснення вироків щодо кандидатів, орієнтуючись лише на їхні резюме

 

Рекрутер повинен брати до уваги той факт, що далеко не всі кандидати складають свої резюме правильно, надаючи всю необхідну інформацію. Часто люди схильні занижувати або завищувати рівень власних професійних знань та навичок. Тому, перш ніж вирішувати, продовжувати співпрацю з тим чи іншим шукачем роботи, радимо Вам здійснювати телефонне інтерв'ювання кандидатів.

 

Помилка №6. Пасивне ставлення до розгляду нових надходжень резюме

 

Для того, щоб не втратити час і цінного кандидата, рекрутери повинні швидко реагувати на отримані листи від шукачів роботи. У даній ситуації необхідно дотримуватись принципу: “не відкладайте на завтра те, що можна зробити сьогодні”.

 

Ну що ж, ось ми і розглянули найголовніші помилки рекрутерів, які погіршують ефективність їх роботи. Намагайтесь уникати цих помилок, удосконалюйте свій підхід до виконання професійних завдань, і будуйте успішну кар'єру!

Почати пошук працівників зараз.

 

Тематичні статті:

Оптимальний пошук працівників

Рекрутинг и социальные сети.

Как и где найти выполнить поиск сотрудников.

Удаленный поиск сотрудников.

 

Статьи по теме

Комментарии (4)

Добавить комментарий
  • Валерия06.09.13
  • Мне попадались рекрутеры, которые действительно несерьезно относились к требованиям клиентов и такие, что либо проводили поверхностно себеседования или вообще только телефонное интерьвью и после этого предлагали кандидатов клиенту.
  • Евгений02.09.13
  • Я обратился в рекрутинговое агенство с опытом но столкнулся с той же проблемой, что и Василий. Вот и вопрос что лучше?
  • Вались27.08.13
  • Мій рекрутер постійно несерьезно ставиться до моїх вимог до кандидатів. Ну і що, що я вимагаю досвід в продажах сантехніки 3 роки, досвід в продажі покрівлі 1 рік в самий раз, думає вона
  • Аліна22.08.13
  • Дійсно ці помилки іноді роблять рекрутери-початківці. Найбільш розповсюджені на мою думку - це
    1. Робити висновки лише по резюме кандидата
    2. Проводити співбесіди тільки по телефону
    Інші помилки роблять, ну вже зовсім не професіонали.