...

Пошук працівників, практичні поради

Tweet
пошук працівників

пошук працівників

В даній статті ми дамо керівникам, роботодавцям та менеджерам по персоналу декілька практичних порад стосовно пошуку та підбору співробітників. Одним із найважливіших завдань будь-якого керівника є створення хорошої команди. Відповідно, кожен роботодавець хоча б раз за весь час своєї трудової діяльності задавався питаннями стосовно того, як знайти спеціаліста, професіональні дані якого відповідатимуть вимогам компанії, і де потрібно здійснювати пошук працівників.

 

Для того, щоб підібрати хороший персонал, потрібно дотримуватись трьох принципів: чітке формулювання вимог до кандидата, використання ефективних методів пошуку співробітників та грамотне проведення співбесід з попередньо відібраними людьми. Також існує декілька деталей, які потрібно обов’язково враховувати в процесі підбору персоналу. До найважливіших з них належать наступні риси кандидата:

 

- зовнішній вигляд (якщо кандидат явився на співбесіду в неадекватному, неохайному вигляді, то це, як мінімум, говоритиме про те, що і на робоче місце він буде приходити в не найкращому стані);

 

- кількість місць роботи (людина, яка за короткий період часу змінила декілька робочих місць, швидше всього, буде ненадійним співробітником);

 

- трудові досягнення (рівень професіональної ефективності кандидата можна виміряти його особистими досягненнями на попередніх місцях роботи);

 

- відповідність професіональних знань та навичок кандидата вимогам вакантної посади (працівник буде приносити максимальну вигоду компанії лише в тому випадку, якщо він буде спроможний справлятись з усіма поставленими перед ним завданнями).

 

Пам’ятайте про важливість врахування всіх цих моментів, адже пошук працівників – це дуже відповідальний і нелегкий процес.

Розгляньмо також важливі рекомендації, які дають експерти в сфері пошуку співробітників щодо проведення співбесід з кандидатами:

- співбесіда повинна проводитись в дружній, комфортній атмосфері;

- інтерв’юер повинен заздалегідь підготувати питання, які задаватиме кандидату;

- в процесі розмови з кандидатом потрібно занотовувати всі найважливіші моменти;

- найоптимальніша часова тривалість співбесіди – одна година.

 

Пошук працівників – це нелегка справа, проте якщо Ви будете дотримуватись всіх вищеперерахованих принципів та рекомендацій, то неодмінно знайдете саме таких співробітників, які потрібні Вашій компанії. Бажаємо успіху!

 

Тематичні статті:

Оптимальний пошук працівників

Как найти персонал, лояльный компании

Как и где найти выполнить поиск сотрудников.

Поиска персонала - основные источники

Удаленный поиск сотрудников.

Комментарии (5)

Добавить комментарий
  • Татьяна11.09.13
  • Я тоже не рассматриваю резюме людей, которые часто меняют работу, думаю так делают большинство коллег
  • Ангелина10.09.13
  • А про какие трудовые достижения можно вообще говорить, если вы берете выпускников, их то как проверять, только по внешнему виду?
  • Галина06.09.13
  • Если мне скидывают резюме кандидаты, которые часто меняют работу, то вообще о каком собеседовании может идти реч?
    Я думаю большинство рекрутеров с ними даже телефонное интервью не проводят и правильно делаеют.
  • Юлия05.09.13
  • Один раз в своей жизни, я взяла на работу человека с неопрятным внешним видом, в джинсах, растянутом, ужасном свитере и т.д. по причине его хорошей квалификации и потом конечно сильно пожалела, пошло полное разложение коллектива. Так что делайте выводы
  • Олена 03.09.13
  • В цілому я згідна з порадами, проте проводити першу співбесіду цілу годину - це нонсенс. Як правило такі співбесіди тривають хвилин 20, не більше. А у випадку, якщо кандидат цікавить далі, через якийсь час призначаються повторні співбесіди (вже не з рекрутером, а з потенційним керівником)