...

Як здійснити швидкий пошук працівників власними силами

Tweet
пошук працівників

пошук працівників

Дана стаття буде корисною як для роботодавців, які хочуть самостійно пошук працівників, і таким чином зекономити на послугах рекрутингових агентств, так і для молодих спеціалістів по підбору персоналу, які прагнуть удосконалити власні професійні знання та навички.
Отож, перед Вами стоїть завдання за якомога швидше за короткий проміжок часу знайти хорошого працівника на певну вакансію. Що потрібно робити? З чого почати? Якісний пошук працівників починаеться з необхідності чітко окреслити для себе всі вимоги до кандидата, професійні якості якого максимально відповідатимуть вакантній посаді.

Слід також згадати про випадки, коли роботодавець подає величезний список вимог, а людей, які б ідеально відповідали цим вимогам знайти практично нереально. В такій ситуації потрібно разом з роботодавцем визначити найбільш пріоритетні вимоги і шукати кандидата згідно до них.

Перш ніж розміщати оголошення про відкриту вакансію на різних зовнішніх джерелах (інтернет-сайтах, газетах, журналах і так далі), радимо Вам починати пошук співробітників з моніторингу власної бази кандидатів. Адже існує великий шанс, що Вам пощастить знайти резюме працівників, які раніше вже залишали відгуки на схожу вакансію. 
 
Аби підвищити ефективність пошуку працівників в перспективі, менеджери по персоналу повинні постійно приділяти належну увагу створенню та накопичуванню бази кадрового резерву кандидатів по профілю своєї компанії. Для того, щоб збільшити кількість кандидатів, записуйте до вашого кадрового резерву резюме всіх шукачів роботи, які звертаються до Вас з питанням працевлаштування, навіть в тому випадку, якщо їхня кандидатура на даний момент не відповідає актуальним вакансіям. Щоб підвищити свої шанси швидко знайти хороших співробітників, розпитайте також всіх своїх знайомих про те, чи можуть вони порекомендувати Вам якогось кандидата.

У разі якщо Ваша компанія готова виділити додаткові кошти на пошук персоналу, то можете також для пришвидшення процесу пошуку задіяти програму рекомендаційного рекрутингу. Полягає ця програма в наступному: компанія виплачує грошову винагороду своїм працівникам (або навіть стороннім особам), які порекомендували свого знайомого на вакантну посаду, якщо його кандидатура підійшла роботодавцю.

Знайти потрібних співробітників Вам також допоможуть сайти по працевлаштуванню. Рекомендуємо розміщати оголошення про вакантну посаду на найпопулярніших ресурсах.

Також на сьогоднішній день ефективним джерелом кандидатів являються соціальні мережі. Тому обов'язково активно  використовуйте цей ресурс для досягнення своїх цілей.

А ще не забудьте розмістити оголошення про вакантні посади на корпоративному сайті організації, в якій Ви працюєте. Це не лише збільшить Ваші шанси знайти кандидатів, але й підвищить рейтинг самої Вашої компанії.
 
Ну що ж, в цій статті ми коротко розглянули тему пошуку персоналу. Зокрема, Ви дізнались про те, що для того щоб швидко знайти співробітників, потрібно починати пошук із задіяння власних ресурсів, а вже тільки після цього переходити на зовнішні. Дотримуйтесь описаної нами послідовності дій в процесі пошуку працівників, приділяйте увагу важливим нюансам, і Ви досягнете хороших результатів!
Почати пошук працівників.
 
Тематичні статті:
Оптимальний пошук працівників
Рекрутинг и социальные сети
Поиска персонала - основные источники
Удаленный поиск сотрудников
ТОР 10 советов как подобрать подходящий персонал
 

Комментарии (2)

Добавить комментарий
  • Юрий28.10.13
  • Подбором персонала часто занимаются не рекрутеры или менеджеры по пресоналу, а например руководители отделов, а они не слишком компетентны в этом направлении. Таким людям данная информация как раз то, что надо.
  • Стася24.09.13
  • Линбез для новичка рекрутера