...

Як соціальні мережі можуть вплинути на кар’єру

Tweet
Соцсети и поиск работы

Соцсети и поиск работы

Ви маєте бажання знайти роботу своєї мрії або переманити до своєї компанії профі певної справи? Чи вводили ви коли не будь власне ім’я в пошукову систему? Чи вразили вас результати?

    Більшість людей намагається вести паралельно реальному життю ще й віртуальне. Число українців, що зареєструвались в соціальних мережах весь час збільшується і на сьогоднішній день складає понад 40 мільйонів. Тільки те, наскільки віртуальне життя паралельне реальному цікаво не тільки юзерам мережі, а й потенційним роботодавцям і пошукачам роботи.

Соціальні мережі – допоміжний інструмент в роботі рекрутера.

 

     Менеджери по персоналу діляться своїми професійними секретами: “ми в професійній діяльності регулярно використовуємо соціальні мережі для пошуку потенційних працівників, для перевірки вказаних в резюме даних, для контролю наших працівників.

   Тематичні форуми, спільноти по інтересам, мережа професійних контактів Linkadin – часто стають джерелами пошуку професіоналів, адже стають в пригоді при виявленні професійних поглядів, умінь та напрацювань людини. Допомагають скласти приблизний психологічний портрет такі соціальні мережі, як Вконтакте, Однокласники, Facebook, Twitter, Google+, Ask.fm та інші – тут найчастіше громадяни України проводять вільний час.

    “ Дізнатись про приховані захоплення, інтереси, манери спілкування, адекватності і навіть про схильність до брехні абсолютно можливо по аккаунту в соціальній мережі. Абсолютно вистачає переглянути історію за пів року, рік або з моменту створення профіля ”, – говорить про особливості своєї роботи ведучий рекрутер відомої компанії.

    Трапляються випадки, що в резюме, в строфі особисті риси написано комунікабельність, а в мережі людини немає ні під своїм іменем ні під чужим. Також трапляються випадки що в строфі хобі написано спорт і класична музика, а аккаунт ВКонтакте переповнений репостами з порнографією та фотографіями з алкоголем. Не те, що б взагалі не поєднювальні захоплення, проте думки різні навіває.

    Соціальні мережі – відмінні помічники в пошуку та контролі працівників. Але необхідно пам’ятати, що віртуальне життя не завжди відповідає реальності. І той чи інший пост може бути просто відображенням того чи іншого зовнішнього чинника.

    Соціальні мережі – помічники не тільки для роботодавців але й для пошукачів роботи.

Керівникам компаній, рекрутерам і навіть рядовим працівникам варто дотримуватись корпоративної етики у соціальних мережах. Адже зацікавлений юзер та потенційний професіонал шукатиме інформацію не тільки про саму компанію, а й про її представників. І до того ж не обов’язково публічних.

    Етика спілкування в мережі така, що особиста думка певного представника може сприйнятися як думка всієї компанії.

Перші правила користування соціальними мережами.

 

Є два основних правила користування соціальними мережами потенційним роботодавцям і пошукачів роботи

 

1. Захистись від зловмисників.

    Слабий захист вашого окаунта може зіграти з вами злий жарт, адже зловмисники можуть скористатись ним і зіпсувати репутацію вашого профілю. Найнеобхідніші засоби захисту профілю такі:

  • - використання складного, оригінального і надійного пароля для певного профілю
  • - подвійна аутентифікація
  • - заборона передачі пароля іншим людям
  • - передача важливої інформації в зашифрованому вигляді
  1.            2. Збережи себе сам

   Перед тим, як залишати слід в любій соціальній мережі згадайте, слово не горобець – вилетить, не спіймаєш і подумайте ще раз чи варто писати те чи інше речення. Адже ви ніколи не можете вгадати хто, коли і як може використати ваші викладені думки.

   Вплив соціальних мереж на вашу кар’єру завжди не передбачений і ніколи не дізнаєшся на перед як та чи інша відреагує на той чи інший пост.

 

Статьи по теме:

То, чего вам никогда не расскажет HR-менеджер

Как подготовиться к собеседованию с работодателем?

Как успешно пройти собеседование

10 самых распространенных ошибок на собеседовании

Образец резюме (пример)

 

Комментарии (2)

Добавить комментарий
  • Соня27.12.14
  • тут треба бути обрежним з кожним постом і фоторгафією, тому легше взагалі нічого не викладати.
  • Лиля22.12.14
  • Намного лучше вообще не иметь аккаунта в соцсетях под своим именем!